Divožienky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Veľká noc... Bože, už zas?! [trillian]

Zasa po roku som prišla na to, že mi absolútne uchádza pointa Veľkonočných tradícií. Nemám najmenší problém so zemiakovým šalátom, domácou šunkou, kopou kolíáčov a skvelou bielou polievkou. Ale čo ten zvyšok?

Mám veľkú rodinu, takže ako tradične sme sa vybrali na Veľkú noc ku starkej. Akosi som sa už vopred psychicky pripravovala na nočnú moru, ktorá ma čaká na Veľkonočný pondelok. Však prečo nie, keď je človek donútený vstať z tej úžasnej teplej postele, obliecť sa, trochu sa zčlovečiť(t.j. dať si vlasy do copu a premôcť ten otrávený výraz) a potom o desať minút sa opäť prezliekať z dôvodu jedného NAOZAJ nevítaného kýbla vody za krkom.

Akože fajn, chápem ten význam týchto uletených tradícií. Oblejeme dievča poriadne vodou aby bola pekne krásna celý rok. Ale aký to má zmysel, keď  je vonku desať stupňov a do rána snežilo. Potom z tej ľadovej vody, ktorú som mala až v ponožkách skôr dostanem zápal priedušiek a nestanem sa zázračne ľadovým medveďom. Potom tie voňavky. Očividne je to preto aby dievčence krásne voňali po celý rok. Tak potom môžem povedať len to, že chlapi majú zrejme nefunkčné čuchové bunky. Pretože po kombinácií starých, pánskych a lacných voňaviek skôr páchnem, nehovoriac o tom, že kýcham a mám migrénu. Hmmm, a korbáče? Nečudo, že na slovensku je každá piata žena týraná. My im to nielenže dovolíme, ale im za to aj platíme. Akože sorry, neviem ako vy, ale ja niesom masochistka.

Z druhej strany, tí malí vyobliekaný chlapci(do 6 rokov) s korbáčikmi a košíčkom sú zlatí. Symbolicky ťa vyšibú, zarecitujú básničku a spôsobne ti na krk streknú voňavku. Vy im potom dáte čokoládového zajaca a oni poďakujú za to, že vôbec mohli prísť... Ale čo tí capi, čo vás naháňaju po dvore s vedrami vody a ešte si drzo za to niečo pýtajú. Ja im dám po vajci. Ale po ich! A asi najhoršia kategória sú tí starí dedinský chlípnici, ktorí prídu podgurážený z troch predchádzajúcich náštev, pokúšajú sa na vás zaostriť, potom vám do očí streknú voňavku, šľahnú vás po zadku korbáčom a nasledujúcu hodinu sedia pri stole, slopú a vyžierajú presne tú domácu šunku a koláče, na ktoré ste si už hodinu robili zálusk, lebo ste ešte nemali šancu raňajkovať.

A tak, keď tam tak stojíte mokrá od hlavy až po päty, vytierate si z očí voňavku a šúchate si boľavé miesta od korbáča, vravíte si, že toto je normálne verejné ponižovanie a čudujete sa, ako sa to v tomto modernom, emancipovanom a pokrokovom svete mohlo stať. Ja osobne si myslím, že tieto tradície by sa dali dodržovať aj oveľa humánnejšie. Tak napríklad, namiesto šibačky masáž. Zahrnuje to vôňu(masážny olej), silu(v každej masáži je treba pritalčiť)a aj vodu(umyť sa od toho oleja). Myslím že dievčatá by boli oveľa zdravšie s takým fajne premasírovaným chrbtom než mokré, smradľavé a dobyté. A navyše, každej by sa oveľa ľahšie dávali tie čokoládové zajace, vajíčka, jedlo a aj pálenku.

Tak asi toľko k môjmu názoru na Veľkonočné tradície. Najhoršie na tom je, že keď to vždy schytáte od rodiny, vôbec to nieje taká sranda. Od nej mám ponižovania až až.

P.S: Moj brat práve svoju frajerku vysprchoval oblečenú vo vani ľadovou vodou. No povedzte, prospieva toto vzťahom?

P.P.S: Ja vôbec niesom feministka. Len nemám chlapa:D...


Sťažnosti a chválospevy | stály odkaz

Komentáre

  1. som psychopat?
    ak tvrdím, že ja by som rada skončila v potoku? [ešte tuná po ruke žiaden nie je] Veľa kriku, samá voda, nejaké to maľované (!!!!!) vajíčko, štamperlík.... nuže niečo spred 100 rokov....som staromódna..ja viem..ale nebolo by to nice?
    publikované: 24.03.2008 21:57:18 | autor: undomielka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. pre teba možno hej
    ale ja mam toho už plné zuby!
    publikované: 25.03.2008 09:44:38 | autor: trill (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014